Header Image

Veelgestelde vragen

Wanneer is Bredene Festivalt

Bredene Festivalt 2019 is van zaterdag 10 augustus tot en met zondag 11 augustus. Het terrein gaat open op zaterdag vanaf 16u00 en op zondag vanaf 15:00. De kinderweide sluit omstreeks 20u, daarna gaan alle geplande activiteiten op de hoofdweide door.

Vrije toegang

Er worden geen toegangsprijzen gevraagd voor Bredene Festivalt.

Waar is Bredene Festivalt?

Het festival vindt plaats op de evenementenweide naast het Meeting- & Eventcentrum Staf Versluys, Kapelstraat 76, 8450 Bredene. De evenementenweide ligt langs de Koninklijke Baan (kustbaan tussen Bredene en De Haan).

Hoe kom ik naar Bredene Festivalt?

Je komt het best met de tram of de fiets.

Kom met de fiets! Verklein je ecologische voetafdruk en vermijd het zoeken naar een parkeerplaats. Je kan jouw fiets parkeren net naast het festivalterrein.

Bredene Festivalt is te bereiken met de kusttram halte ‘Campings’. Voor de dienstregeling zie www.delijn.be

Kom je toch met de wagen? Geen probleem, parking is gratis langs de Koninklijke Baan en betalend op de parkings langs de Kapelstraat.

Kan ik mijn spullen opbergen op het festival?

Er zijn lockers op het festivalterrein om je spullen op te bergen. Je kan de lockers aan de toiletzone terugvinden.

Ik kom met een rolstoel, waar kan ik terecht?

Er zijn parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap op de parkings ter hoogte van het MEC Staf Versluys en de festivalweide (Kapelstraat 76, 8450 Bredene). We voorzien een verhoogd rolstoelpodium met assistentie in de tent. Je kan één vriend of kennis op het deck meebrengen. Er wordt niet gewerkt met reservatie. Er zijn ook aangepaste toiletten zonder drempels.

Waar kan ik overnachten?

In de onmiddelijke omgeving van het festivalterrein liggen heel wat campings en enkele hotels. Voor alle mogelijkheden zie www.uitinbredene.be of vraag de infobrochure aan bij de dienst toerisme (toerisme@bredene.be – 059 56 19 60).

Vanaf welke leeftijd mag ik naar het festival komen?

Op Bredene Festivalt zijn alle leeftijden welkom.
Voor de allerkleinsten is er een pamperhoekje voorzien en zal er een parkeerruimte zijn voor de buggy (breng wel zelf je slot mee).
Er zijn gehoorbeschermende koptelefoons voor kinderen verkrijgbaar aan de ingang. Oordopjes zijn gratis en de koptelefoons kunnen gehuurd worden. Kom als ouder mee met jouw jonge tiener of zorg voor meerderjarige begeleiding. Komt overgrootmoe ook mee? Er zijn chillzones op het terrein om even tot rust te komen.

Kan ik met cash of bancontact betalen op de weide?

Zowel drank als food worden met jetons op het festivalterrein betaald. Jetons kunnen aangekocht worden aan één van de zes verkooppunten. Er zijn vier jetonautomaten (let op, enkel briefjes) en twee kassa’s (één met cash en één met Bancontact).

Wat doet Bredene Festivalt voor het milieu?

We werken met herbruikbare bekers om de afvalberg tot een minimum te beperken. Voor de PET-flesjes voorzien we een inzamelactie, zodat we ze correct kunnen recycleren en de weide proper blijft. Ook catering zal in gerecycleerd materiaal geserveerd worden.

Zo is er een nauwe samenwerking met Fost Plus die zorgt voor 25 sorteereilanden. Ecofest levert een deskundige die zal helpen bij het strategisch plaatsen van de eilanden. Mooimakers staat in voor een ludieke sensibiliseringsactie. De “Proper Strand Lopers” zijn twee dagen aanwezig met een infocontainer die ook de bedoeling heeft om de festivalgangers te sensibiliseren.

Ook de gemeentelijke sigarettenpeukhouders worden daar verdeeld. Coca Cola zorgt voor een digitale vuilnisbak waarin petflesjes kunnen gegooid worden. Bij het binnenbrengen van 25 flesjes ontvang je een leuk gadget, bij 35 flesjes maak je zelfs kans op een bioscoopticket.

Decoratiemateriaal wordt voor volgende edities opnieuw gebruikt. Bredene Festivalt vraagt ook jouw hulp.
Respecteer de natuur en gooi geen afval op de grond, maar gebruik de geschikte aanwezige afvalcontainers. Gebruik de toiletvoorzieningen en ga niet wildplassen. Kom te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival.

Herbruikbare bekers, hoe gaat het in z'n werk?

We werken met herbruikbare bekers om de afvalberg tot een minimum te beperken. Koop je drankjetons + 1 extra jeton voor je herbruikbare beker (€2.5 = 1 jeton). Aan de bar koop je vervolgens een drankje met drankjetons en geef je een extra jeton voor het gebruik van de eerste herbruikbare beker. Koop een nieuw drankje met je drankjetons en ruil je gebruikte beker in voor een proper exemplaar. Ga je naar huis? Ruil dan je gebruikte beker in voor een petfles of koop nog een snack ter waarde van je resterende bedrag (aantal bekers x €2.5).

Mag ik mijn eigen drank of food meebrengen?

Bredene Festivalt 2019 is vrij toegankelijk, daarom vragen we om geen eigen drank of food mee te brengen. Voor de allerkleinsten kan dit uiteraard wel.

Is er een hulppost op het festival?

Ja, het Rode Kruis is aanwezig op de festivalweide met een hulppost. Heb je hulp nodig dan kan je daar terecht. Security, politie of medewerkers zijn er altijd om te helpen. Vraag hulp als je die nodig hebt.

Wat is verboden op het festival?

Geen enkele vorm van geweld, verbaal of fysiek, wordt getolereerd op het festival. Het is verboden om wapens mee te nemen. Volg altijd de richtlijnen van de organisatie en onze medewerkers.

Stelen en vandalisme is verboden.

Er is een nultolerantie voor drugs. Drugsbezit, -verkoop en -gebruik is verboden.

Houd het gezellig en drink met mate.

-16 jaar verbod op verkoop van alcoholische dranken; -18 jaar verbod op verkoop van sterke dranken. Bij twijfel kan gevraagd worden om je leeftijd te bewijzen.

Worden er foto's en video's genomen op het festival?

Ja, er worden sfeerbeelden tijdens Bredene Festivalt genomen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op via dpo@bredene.be.

Hoe word ik sponsor?

Voor samenwerkingen tijdens Bredene Festivalt kunt u contact opnemen via fran.degroote@bredene.be. We bekijken graag de mogelijkheden.