Kinderanimatie

Bredene Festivalt Gratis Tot 14 Jaar

Zondag 21 augustus wordt een ware familiedag met een doorlopende gratis animatie: van grimmen, theater en steltenlopers tot springkastelen.

Mr Mrs Welcome
Mr en Mrs Welcome
(Levende standbeelden)
14:15 & 16:30 & 18:15
Mr & Mrs Welcome ontvangen jullie met de nodige charme en grandeur. Hun uitermate stijlvol voorkomen met hoge hoed, staf en prachtig kostuum brengt u meteen naar de pracht en praal van weleer. De volledig gouden afwerking geeft die extra toets. Neem gerust een foto met ons!
Attractiepark
14:00 tot 21:00
Plezier ten top in dit kleine attractiepark. Genoeg voor een hele dag bewegen en plezier. Ren als eerste de Race stormbaan over, trek zo ver als je kan aan de bungeerekker of ga je toch liever op de striker en blijf jij het langste overeind? Plezier en lachen gegarandeerd. Met natuurlijk springkastelen voor de allerkleinsten.
Zonnestralen
Zonnestralen
(Steltenlopers)
15:20 & 17:20 & 18:40
Let the sunshine in! Deze levende zonnestralen lokken zingende harten, hartelijke lente-lachjes en zwoele zomer pasjes uit bij iedereen die zich in hun feestelijke warmte komt wanen. In vrolijke sferen versieren deze twee dansende steltenlopers de dag en de straten met hun muziek en zonne-zinderingen, van top tot wiebelteen. Met wapperende waaiers aaien de zachte satijnen stralen langs je besproette snoet, als een vlammend fata Morgana en vullen ze vrolijk de blauwe lucht. Want hun letterlijk genomen hoogstaande kunsten op stelten steelt de sterren.. eh, zonnestralen uit de hemel.
Larie en ape(n)school
(Speelarena)
14:00 tot 21:00
Een speelarena waar leren en spelen wordt gecombineerd, voor maar liefst 150! Kinderen. De kinderen en ouders kunnen de lessen volgen of spelen. Terwijl een aantal kinderen nauwgezet de lessen volgen zijn anderen die helemaal geen goesting hebben in les aan het ravotten of de boel op stelten aan het zetten (en dat mag!). Wij kijken er zelf van op hoe kinderen op de drukte van een evenement kiezen om lekker onderwezen en gehoord te worden en als ze even afhaken om te spelen, daarna telkens terug plaats nemen op onze schoolbanken... Met onder andere: - Nederlands: ‘mopjes voor beginnende lezers’ door meester Kristof - Huiskhoudkunde: ‘tafelmanieren' door juf Tineke - L.O.: ‘aerobics’ met juf Vroni - Zedenleer: ‘seksuele opvoeding’ door meester Arvid - Fysica: ‘wolkenkunde’ door meester Leo Wolkers - Esthetica: 'fabeldieren' door meester Zee - Biologie: 'alles over wind(jes)' door meester Wannes - Psychologie 'voel je goed in je vel' door meester Hendrik
Kip Van Troje - Reizend Speeltheater
(Grimmen, Kapsalon & Tattoos)
14:30 tot 19:30
De Gegrimeerde snoeten werken aanstekelijk. Extravagante, kleurrijke, speelse en echt coole kapsels worden in hoog tempo getoverd in alle mogelijke haartypes. Voor het creëren van crazy hair gebruiken we naast veel creativiteit een wisselend gamma van materialen. Kip kiest uitdrukkelijk niet voor spuitbussen met allerlei kleurstoffen. Wij houden het graag ecologisch. Alle materialen waarmee wij een kapsel rijkelijk versieren kunnen nadien, door de fiere klant, hergebruikt worden. Hoe bewust verbruiken, gebruiken en hergebruiken tot hoofd-kunst leiden kan! Airbrushtattoos zijn in, ze passen op ieder stukje lijf en door de kwaliteitsvolle producten blijven ze wel 10 dagen zichtbaar.
De Pauwen
De Pauwen
(Steltenlopers)
15:55 & 17:40 & 19:10
Het spreekwoord zegt het al: “Zo trots als een pauw”. Deze prachtige steltlopers dansen vol trots de sterren van de hemel. De begeleidende muziek maakt dit steltentheater helemaal af.
Kermis op rolletjes
Kermis op rolletjes
14:30 tot 19:30
Een droomkamer op rolletjes. Een plek met uren spelplezier voor kinderen van alle leeftijden en een familiepubliek. Inkleding met lachspiegels, retro-spelletjes, retro-terrasje, ligstoelen, parasols, grote kleurige zitbakken en een uitgebreid retro-spelletjespakket.
De Ziener
De Ziener
14:30 tot 19:30
Wilt ge gaarne weten hoe het met u zit? Of hoe het met u verder moet? Of hoe het zal gaan… De Ziener neemt u mee in uw onderbewustzijn. Weest niet bevreesd, De Ziener blijft BIJ bewustzijn. Treed binnen in zijn vriendelijk caravannetje en laat u mede slepen. U komt er ongetwijfeld beter uit… Alle ijle wind en wazige nevel in uw hoofd zal gans verschwunden zijn. Doet ge het of doet ge niet? Ziet hij het of ziet hij het niet?
Ballonnen
Ballonnenman
14:30 tot 19:30
Ik ben Steve, balloon artist en entertainer. Ik geloof dat het mooiste geschenk dat je iemand kan geven gelach is. Van apen tot hondjes, tot superhelden en prinsessen... U zegt het, Ik kan het maken!
Zeepbellen
Reuzenzeepbellen
14:30 tot 19:30
Kom dat zien, reuzenzeepbellen tot wel 5 meter lang zweven over de festivalweide. Wil je liever zelf reuzenzeepbellen maken, dan moet je zeker naar één van onze workshops komen.
Steltloper Koning Speelvogel
Koning Speelvogel
(Steltloper)
14:30 & 19:30
Koning Speelvogel houdt niet van serieuze taken zoals oorlogen uitvechten, belastingen innen of saaie speechen geven. Neen, koning Speelvogel houdt van spelen, mopjes uithalen, kinderen verwonderen en glimlachen toveren. Een leuke animatie op kindermaat met in de hoofdrol Koning Speelvogel op stelten met jongleerkegels, reuze zeepbellen, een circusflosh en een paar sterke armen om kinderen in de lucht te steken. Enjoy!
Dom
Dom
(Theater)
17:30 & 19:30
In ‘DOM’ ontmoet je opnieuw ‘De’ Charel; bijzondere artiest die zichzelf en alles daaromheen best geweldig vind. Een podiumbeest in hart en zelfs nieren. Dat het vorige keer misging zit hem dwars en daarover komt hij nu vertellen en vertonen. Daarover heeft hij geschreven, gerijmd, geknutseld en gedacht. De Charel neemt in ‘Dom’ op bijzondere wijze het publiek mee in zijn denk- en leefwereld waarin banaliteiten argument worden en ook omgekeerd. ‘Dom’ is eigenzinnig interactief clownesk vertel- en circustheater met rolbanen, blaaspijpen, een haai en ook walvis maar bovenal één boodschap: ‘De Charel is niet dom, dat is hij nie; de Charel is genie!’
Goochelaar
Goochelaar
16:40 & 18:00 & 19:00
Nu, om je een kort en duidelijk antwoord te geven, ik ben een close-up goochelaar en een ‘Mind Reader’. Met humor, psychologie en magie kan ik iemands gedachten aanvoelen. Met behulp van mijn kaarten en ander close-upmateriaal visualiseer ik die gedachten en creëer onvergetelijke herinneringen.
Waar is iedereen
Waar is iedereen?
(Theater)
16:00 & 18:20
Iedereen zit klaar, alleen de artiesten ontbreken… Geen nood: om het wachten te verzachten, zal de ietwat stuntelige ‘garçon de piste’ de voorstelling tot een goed einde brengen. Jongleren, acrobatie, evenwichtskunsten,… Soms is de spanning te snijden, dan zijn de lachspieren niet te houden. Een hartverwarmende, verrassende en spectaculaire circusvoorstelling voor jong en oud met een speels personage dat je kan bewonderen en liefhebben tegelijkertijd.
Gocarts
Verkeersparcours
14:00 tot 21:00
Op de ‘billenkarrenpiste’ werd een parcours uitgestippeld waar de kinderen hun rijkunsten en verkeerskennis kunnen testen.