Zaterdag 20 augustus

Op zaterdag 20 augustus spreken we de nostalgie nog eens aan en verwelkomen we de disco vibe, eren we groteske artiesten met tributes van Queen en David Bowie, maar kunnen we vooral losgaan op een echte Amerikaanse klassieker: Kool & The Gang.

Zondag 21 augustus

Zondag 21 augustus wordt een ware familiedag met een doorlopende gratis animatie: van grimmen, theater en steltenlopers tot springkastelen. Op muzikaal vlak verwelkomen we; Ketnetband, Metejoor, Flip Kowlier, de Kreuners en Discobar Galaxie.

Line-Up
Discobar Galaxie
Discobar Galaxie
ZO 21 AUG 2022
22:30
De podia waar het Gevaar van de Discobar nog niet mochten passeren zijn intussen schaars geworden. Marktrock, Laundry Day en Tomorrowland, maar ook het zelf bedachte tussenpodium van Rock Werchter was een vaste, jaarlijkse stop. Met hun Galaxie Gangbang Soundsystem zorgden ze voor heuse volksverhuizingen naar de andere kant van de Heilige Wei. Na vele, vele jaren is Discobar Galaxie still going strong en spelen ze nog steeds whatever the hell they like. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. This Soundsystem knows what’s good for you!
De Kreuners
De Kreuners
ZO 21 AUG 2022
21:00
En of ze er zin in hebben! Met veel goesting trekken Walter, Ben, Jan, Axl en Erik hun grote hitmachine weer op gang voor een indrukwekkende zomertour. Verwacht je aan een volksfeest vol goed humeur met hits die van bij geboorte gratis in het DNA van élke Vlaming worden meegeleverd: ‘Ik Wil Je’, ‘Layla’, ‘Maak me wakker’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’, ‘Nee Oh Nee’, ‘Zij Heeft Stijl’,… Haal de Goede Tijden weer uit de flightcase, en laat de zon in je hart: The boys are back in town.
Flip Kowlier
Flip Kowlier
ZO 21 AUG 2022
19:00
Velen kennen Flip Kowlier van 't Hof van Commerce, maar hij bouwde ondertussen ook al een stevige solocarrière uit. Deze West-Vlaamse singer-songwriter en bassist maakte al een hele reeks topnummers. Denk maar aan 'Min Moaten', 'September', 'Mo Ba Nin', 'Welgemeende' en 'In De Fik'. Zijn nieuwe plaat 'September' komt uit op 22 april 2022.
Metejoor
Metejoor
ZO 21 AUG 2022
17:00
Metejoor was reeds support-act voor de Nederlandse tour van Clouseau, won een wedstrijd op jongerenzender MNM en stond hij als voorprogramma in twee uitverkochte Sportpaleizen met Niels Destadsbader. Hij bleef vlijtig werken aan zijn repertoire, en bracht nog heel wat singles en een debuutalbum op de markt. Met hits als “Blij om jou te zien”, "1 Op een miljoen" en "Rendez-Vous" bezette hij weken de topplaatsen van de Vlaamse Ultratop-lijst.
Ketnetband
Ketnetband
ZO 21 AUG 2022
15:00
De Ketnetband is de live band van Ketnet en is zonder twijfel de meest swingende kids band van het land. Al meer dan 20 jaar touren ze door Vlaanderen en zetten ze elke tent of plein op zijn kop. Deze vrolijke bende brengt elk kind aan het dansen en zingen!
Merdan Taplak
Merdan Taplak Orkestar
ZA 20 AUG 2022
00:00
Merdan Taplak is een DJ en producer uit Antwerpen. Hij staat al sinds 1998 achter de draaitafels. Sinds 2010 treed hij op samen met een grote liveband, zijn 'Merdan Taplak Orkestar'. Hij is de zoon van een Belgische moeder en Turkse vader en brengt een mix van elektronische muziek met orientaalse invloeden.
Kool and The Gang
Kool & The Gang
(USA)
ZA 20 AUG 2022
22:00
Met veel trots verwelkomen we deze legendarische Amerikaanse band. Dit is het enige optreden van Kool & The Gang in de Benelux deze zomer, mis het niet! Dankzij iconische nummers als Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Summer Madness en Open Sesame hebben ze twee Grammy Awards, zeven American Music Awards, 25 Top 10 R&B-hits, 9 Top 10 Pop-hits en 31 gouden en platina-albums verdiend.
Disco Fever
Disco Fever
(DE)
ZA 20 AUG 2022
20:00
Disco - het legendarische tijdperk van de jaren '70 en '80, toen discofans de hele nacht dansten op liedjes van Chic, Kool & The Gang, Earth Wind & Fire of Donna Summer - dat is het terrein van de Duitse band DISCO FEVER uit München. Met veelzijdige zang, een authentieke show en indrukwekkende energie brengt DISCO FEVER deze sfeer terug naar livepodia. Naast discoklassiekers voegen hedendaagse nummers van Jamiroquai of Bruno Mars een gevarieerd muzikaal tintje toe aan het repertoire van de band.
Bowie Live
Bowie Live
(UK)
ZA 20 AUG 2022
18:00
Opruiende en verbluffend nauwkeurige live-uitvoeringen van Bowie's beste platen worden uitgevoerd door een vlijmscherpe band onder leiding van de griezelig authentieke aanwezigheid van de Rock 'n Roll Alien zelf, die je terugvoert door ruimte en tijd naar 1976 en 2004. Dit is je ticket naar de Bowie shows die niemand ooit te zien kreeg.
Queen By Mercury Rising
Mercury Rising
(BE/FR)
ZA 20 AUG 2022
16:00
Een unieke tribute gebaseerd op het leven en succes van Freddie Mercury & Queen! Mercury Rising voert het publiek mee naar de hoogdagen van Freddie Mercury & Queen 50 jaar geleden! Hun grootste hits “I Want To Break Free”, “Don’t Stop Me Now”, “Bohemian Rhapsody”, “Killer Queen”, “Now I’m Here”, … ontbreken niet. Zanger William Neo evenaart met gemak het stembereik van Freddie Mercury.